Te ismered saját home office működésed?

Te ismered saját home office működésed?

Te ismered saját home office működésed? 1024 681 Evolution Group

A járvány gazdasági hatásait felmérő kutatásunkban a vállalatok 94%-a már március 13-18. között úgy nyilatkozott, hogy az irodai munkatársak otthonról dolgoznak. Az otthonról történő munkavégzés ma már a legtöbb helyen nem csak választható, hanem a mindennapi működés alapja. Ebben az újonnan kialakult helyzetben különösen fontos látnunk, hogyan is működünk mi magunk a home office rendszerben. Önmagunk és az egész csapatunk működésének megismerése komoly segítséget nyújthat a hatékony együttműködésben.

Egy remek lehetőséget nyújt ehhez a TTI Success Insights tesztforgalmazó által lehívható working from home riport. A riport a viselkedésalapú DISC teszt* kitöltését követően, annak eredményeiddel dolgozva ad egy összefoglaló képet arról, hogyan működsz otthoni munkavégzésed során és mire érdemes odafigyelned.

A HR-Evolution belső csapataként mi is éltünk a lehetőséggel – ebben a cikkben a tapasztalatainkat szeretnénk megosztani.

A saját riportunk megismerését követően senior tanácsadónk egy 90 perces, online „workshop” jelleggel támogatta eredményeink megértését, illetve azt, hogy a megfelelő keretek között lássunk rá egymás home office működésére. Az alkalom egyik fő célja az volt, hogy megfogalmazzuk a távmunka során felmerülő kérdéseinket és kéréseinket egymás felé, így növelve a csapatműködésünk hatékonyságát – még így távolról is.

Kollégáink tapasztalataiból:

„Nekem nagyon hasznos volt az alkalom, egy tanácsadó segítségével könnyebben megérthettük, mit is jelentenek a riportban foglalt tippek (pl. így kell kommunikálnom egy magas pirossal/sárgával?).”

„Személyes élményem: fontos volt átbeszélnünk a nehézségeket, kihívásokat, ráláttunk egymás online működésére, és fontos, hogy megfogalmaztuk a kéréseinket”

„Megértettem, hogy az egyes kollégák miért kommunikálnak teljesen eltérő módon és eszközökön. Ráláttam, hogy kivel, hogyan tudok hatékonyabban együtt dolgozni és megspórolni a felesleges kommunikációs köröket, hogy tudom az ő munkaszervezési beállítottságába könnyebben beilleszteni az én igényeimet és motiválni a feladatok elvégzésére. Rájöttem, hogy ami nekem kézenfekvő kommunikációs megoldás, az másnak épp zavaró lehet, tehát sokkal nagyobb empátiával és türelemmel állok hozzá a többiekhez.”

„Hiszem, hogy az eddigieken túl ezáltal még jobban fogunk együttműködni, így, hogy tudjuk azt, kinek mi a fontos kommunikáció kapcsán, és kaptunk egy kis használati útmutatót egymáshoz.”

„Én főleg amiatt találtam hasznosnak, mert így megfogalmazódhattak olyan javaslatok és kérések mások irányába, amik előtte nem voltak kimondva és nem is feltétlen fogalmazódtak meg a csapatban. Szerintem ez javítja a csapatmunkát.”

Ha Te is úgy gondolod, hogy fontos a virtuális csapategyüttműködés fejlesztése és szívesen rálátnál a saját, illetve a csoportod home office működésére, igényeld a working from home riportot. Vedd fel velünk a kapcsolatot!

*A DISC egy olyan online-kérdőív, mely képes felmérni az egyén munkahelyi viselkedési stílusát. A kérdőív eredményei segítségével a vezetők képesek jobban megérteni munkatársaikat. A csapattagok számára segítséget nyújt ahhoz, hogy felismerjék saját és csapattársaik erősségeit, valamint azokat a területeket, ahol fejlődésre lenne szükségük, illetve képet kapjanak arról, hogyan tudnak a legjobban együttműködni.