Mivel küzdenek kollégáid? Tudod, hogyan segíthetsz nekik?

Mivel küzdenek kollégáid? Tudod, hogyan segíthetsz nekik?

Mivel küzdenek kollégáid? Tudod, hogyan segíthetsz nekik? 1024 646 Evolution Group

A munkavállaló gondja egyúttal a cég gondja is – ez nem csak egy hangzatos mondás, de komoly valóságtartalommal is bír. Az otthoni, magánéletünkben kihívást okozó tényezőket a legtöbben nem tudjuk „otthon hagyni”, amikor belépünk munkahelyünk ajtaján. Sőt, a problémáink okozta stressz miatt nem csak teljesítőképességünk csökkenhet, de akár meg is betegedhetünk. Az EU Munkabiztonsági Ügynökségének felmérése szerint a munkahelyi hiányzások több mint a 50%-a a stressz valamilyen következménye.

Cikkünkben olyan konkrét példákat mutatunk be, amelyek betekintést adnak abba, mi mindennel küzdenek kollégáink a munkahelyi feladataik mellett, és a megoldásra is adunk szakmai javaslatot.

Tapasztalatok szerint a munkahelyi konfliktusokból, magánéleti okokból, esetleg pénzügyi nehézségekből származó szorongás, idegesség hatására csökken a koncentráció és a munkakedv, de akár komoly betegségek kialakulásához is vezethet a kezeletlen stressz. A munkatársak egy jelentős részének viszont gyakran elképzelhetetlen, hogy jogi, pénzügyi, életmód tanácsadók vagy pszichológusok segítségét kérjék – egyszerűen azért, mert ez a fajta segítség gyakran megfizethetetlennek tűnik. A munkavállaló támogató program azonban lehetővé teszi, hogy a vállalatok belülről, anonim módon támogatást nyújtsanak kollégáiknak a fent említett területeken jelentkező kihívásokban.

Milyen konkrét témákban kaphatnak támogatást a kollégák? Hogyan zajlik egy tanácsadás? Az alábbiakban valódi példákat mutatunk be munkavállalói idézetekkel segítségével.

VÁLÁS

„Az ügyvéd úrral átbeszéltük a gyermektartásdíj megállapítására vonatkozó bírósági kereset tartalmát és széleskörű tájékoztatást kaptam az eljárás várható menetéről, az ilyenkor vizsgálandó körülményekről. A benyújtandó ellenkérelem kitöltési-technikájában is sokat segített, ami számomra annyira bonyolultnak tűnt az elején.”

ALVÁSPROBLÉMÁK

„Alvásszakértő, pszichológus tanácsadóval történt 3 alkalmas konzultációm után már sokkal könnyebbek az éjszakai elalvásaim és jobban át is alszom az éjszakát. Köszönöm a hasznos otthoni gyakorlatokat, ajánlott technikákat és a megküldött olvasnivalót, amit kaptam.”

ÉLETMÓD VÁLTÁS – ÉTKEZÉS ÉS MOZGÁS

Nagyon élveztem a személyi edzővel a mozgás gyakorlatokat és sokat segített, hogy a boka problémám figyelembevételével személyre szabott gyakorlatsort kaptam. „Utána az edzéstervet ismerve az adott mozgás mennyiséghez a dietetikus tanácsadó állította össze az étrendet. Kaptam egy speciálisan számomra összeállított 5 napos mintaétrendet, illetve bevásárlási javaslatokat is átbeszéltük, minden étel érzékenységemre figyelve. Sokat segített ez 2 alkalom mindkét tanácsadóval, hogy át tudjak állni egy egészségesebb, mozgással telibb életre.”

CSALÁDI KÖLCSÖNÖK ÉS TARTOZÁSOK

„A pénzügyi tanácsadó egy alkalmas konzultáción tudott segíteni, hogy a családi kölcsön hogyan valósulhat meg anélkül, hogy szétmenjen a család, rámenjen a kapcsolataink. Sok kézzelfogható segítséget kaptam, elégedett vagyok a tanácsadással, köszönöm.”

A cikkünkben bemutatott példák jól mutatják, milyen széles körben hasznosítható a program, és mennyi témában számíthatnak a munkatársak a támogatásra. A törődés minden esetben kifizetődik – a kiegyensúlyozott kollégák nem csak jobban teljesítenek, de elkötelezettebbek és elégedettebbek is, ami a jó munkáltatói márka fontos sarokköve.

Amennyiben az Ön vállalata is szeretne gondoskodni munkavállalóiról, vegye fel velünk a kapcsolatot  >>

További cikkeink a témában: