Kutatási eredmények: a COVID-19 hatása a fluktuációra

Kutatási eredmények: a COVID-19 hatása a fluktuációra

Kutatási eredmények: a COVID-19 hatása a fluktuációra 1024 576 Evolution Group

A múlt hónapban azzal a kéréssel fordultunk partnereinkhez és hírlevélolvasóinkhoz, hogy vegyenek részt egy szakdolgozat alapjául szolgáló kutatásban, amelynek a témája: a Koronavírus hatása a fluktuációra. Minden válaszadónak köszönjük a kitöltést! Ígértük, hogy az eredményekről beszámolunk a blogunkon – cikkünk a felmérés legfontosabb eredményeit összegzi.

A kutatás fő kérdésköre az volt, hogyan alakultak a HR intézkedések 2019-ben, majd 2020 március és augusztus között, milyen intézkedéseket hoztak a cégek a pandémia hatására és hogyan változott a fluktuáció.

A válaszok nem várt eredményt hoztak, melyből néhány kulcsgondolatot fontosnak tartottunk megosztani.

Meglepő módon a kutatásban részt vett 111 vállalat legnagyobb részénél, 33%-ban nőtt az elvándorlás, ezen belül 12%-uknál nagy mértékben. 29%-uknál nem változott, valamint 26%-uknál csökkent, melyből 6%-uknál nagy mértékben. Fontos megjegyezni azt is, hogy azok a cégek, amelyek növekvő fluktuációs tendenciáról számoltak be, zömében budapesti telephellyel rendelkeznek.

2020 as fluk 2019 hez kepest

Érdekes és fontos eredmény, hogy miközben egyértelműen beszűkült a munkaerőpiac és sajnálatos módon több vállalat is leépíteni kényszerült, a fluktuáció is ugyanúgy komoly szerepet kapott a cégek életében. Ennek egy része ugyan valószínűleg a „minőségi munkaerőcseréhez” köthető – vagyis ahhoz a jelenséghez, amely lehetővé tette, hogy a korábbi, munkaerőhiány idején „kényszerből” felvett munkaerő helyére a felbolydult munkaerőpiac hatására munkakeresővé vált megbízható, jó képességű kollégák kerüljenek. Ugyanakkor összességében az látszik, hogy bár HR fókusza lekerült a fluktuációról, magát a problémát nem hagytuk hátra a 2019-es évben, sőt, a vállalatok 1/3-ánál a korábbiakhoz képest is tovább nőtt az elvándorlás.

Az eredmény talán egyik legfontosabb üzenete, hogy az emberi tényező kiemelten fontos még egy ilyen válságos időszakban is. Ha nem figyelünk oda a munkavállalóinkra vagy épp bizonytalanságban érzik magukat, akkor még egy ilyen nehezített munkaerő-piaci környezetben is meg van az esélye annak, hogy növekedni fog az elmenők száma.