Ikon 2

Előadók

Spielmann katalin

Spielmann Katalin

Hova tűnnek a kisgyermekes anyukák a munkaerőpiacról?!

Jelenleg létezik egy jelentős számú, motivált és nagy potenciállal rendelkező munkavállalói csoport, akiket meg lehet szólítani: a kisgyermekes szülők / anyukák, illetve a rugalmas vagy projekt alapú munkában dolgozók köre (akik elsősorban a frissdiplomások).

Hogyan lehet elérni őket? Milyen előnyöket rejt a rugalmas pozíciók kialakítása a cégeknek? Miért jelent ez egy abszolút win-win helyzetet?

A Working Moms Hungary alaposan körüljárta a témát mind a munkavállaló, mind a vállalat szempontjából, és válaszokat ad a felmerülő kérdésekre.

Szurmapalotai

Szurmai Palotai Piroska

Piroska háromszoros korosztályos magyar bajnok sakkozó, több nemzetközi verseny győztese. A Nemzetközi Sakkszövetség, a FIDE női mestere, sakkoktató. A TaoInvest Group Kft., az egyik piacvezető sport tanácsadói cég tulajdonosa és ügyvezetője, business coach, valamint a Magyar Sakkszövetség kommunikációs igazgatója és családanya.

Előadásának témája: Miként kerülhetnek lépéselőnybe a XXI. század vezetői az ősi szellemi játék évezredek alatt tökélesre csiszolt megoldásaival, Illetve minden idők egyik legzseniálisabb sakkjátékosával, Garry Kaszparovval szólva: hogyan utánozza az élet a sakkot?

Marky adam

Márky Ádám

Dr. Márky Ádám orvos, Amerikában szakvizsgázott életmódorvostanból, így a Nemzetközi Életmód Orvostani Társaság első magyar életmód szakorvosa, az Amerikai Életmód Orvostani Társaság tagja. A Longevity Project orvosigazgatójaként, a harvardi Culture of Health modell alapján vezet vállalti egészségprogramokat, oktat orvostanhallgatókat és szervezetpszichológusokat, kéthetente csütörtökönként pedig a Rétsági Mentőállomáson dolgozik mentőorvosként.

Az öregedő, ráadásul egészségproblémákkal küszködő társadalom egyre nagyobb kihívás elé állítja a magyarországi munkáltatókat A munkavállalók egészséges már nem csak a humánus HR-esek szívügye, hanem a cég hosszútávú versenyképességének záloga. Az előadásban abban segítünk, hogyan lehet erre a cég döntéshozóit is ráébreszteni a tények és számok tükrében.

Bloggif 595b49d6606df original

Csikós-Nagy Katalin

Csikós-Nagy Katalin ügyvezető, fluktuációkezelő szakértő.

20 éve tevékenykedik HR területen. Az elmúlt években számtalanszor adott elő szakmai rendezvényeken fluktuáció témában. Nevéhez fűződik a 8 éve működő HR Fórum Győrben, ahol a régió HR szakemberei rendszeresen találkoznak, megvitatják az aktuális HR kihívásaikat.

Petho aniko

Pethő Anikó

“Pethő Anikó  vagyok, közel 20 éve dolgozok fejvadászként. 14 éve az Aarenson Consulting alapítójaként dolgozom, ahol a folyamat fókuszában a direkt kutatást követően, a személyiség központú kiválasztást helyezem. Rendkívüli hangsúlyt kap cégünknél a jelöltek belső mozgatórugóinak megismerése, illetve a Munkaadók nyújtotta valódi perspektíva feltérképezése. 3 éve alapítottam a Restart-Up programot, ami a középkorúak foglalkoztatását helyezi előtérbe, annak előnyeire hívja fel a figyelmet. Több közösségi és önkéntes projekt is kapcsolódik a nevemhez.

Magyarország első startup állásbörzéje, egy sokezres nonprofit HR közösség működtetése, riverz jelölt ajánló rendszer elterjesztése a közösségi médiában és egyéb újdonságok, reformok a HR világban.”

Anikó előadása arról szól majd, miért fontos, hogy az emberi értékekre nagyobb hangsúlyt helyezzünk a digitális világban. Miért kell ellensúlyozni a robotok és mesterséges intelligencia által vezérelt világot? Az előadásban fókuszban lesz a szociális háló felértékelődése és annak hatása a szervezetre is!

Gyorszaboagnes

Dr. Szabó Ágnes

Dr. Szabó Ágnes a Budapesti Corvinus Egyetem Vállalatgazdaságtan Intézetének és Sportgazdaságtani Kutatóközpontjának egyetemi adjunktusa. 2004 óta dolgozik a felsőoktatásban oktatóként és kutatóként, emellett a versenyszférában és külföldön is szerzett tapasztalatokat.  Az elmúlt években a vállalati egészségfejlesztés az egyik fő érdeklődési és kutatási területe, ami a gyakorlatban is fontos számára, 2013 óta a Legfittebb Munkahely Program külső szakértője, 2019-től a Longevity Projekt tagja.

“Előadásomban többek között kitérek arra, miért kockázatos és költséges a testileg és/vagy lelkileg nem egészséges munkavállaló, melyek a legfontosabb kockázati tényezők, milyen jótékony hatásai vannak a vállalati egészségprogramoknak, és ez számokban kifejezve mit is jelent. Nemzetközi és hazai kutatásokat idézek, jó példákat is hozok.”

Gotl viktor hrforum

Göltl Viktor

Viktor saját elmondása szerint 2000-ben “keveredett bele” a HR szakmába, azon belül a HR szolgáltatások üzletágba. Úgy gondolja, hogy bejött neki. Győrben él a feleségével és a közel 4 éves kislányával.

“Szeretem, amikor a VEVŐINK elégedettek azzal, amit létrehozunk. Szeretem, amikor a VEVŐINK a teljesítményünk révén elérik a céljaikat. A termékünket- ami a HR szolgáltatás- nem gépek, hanem a KOLLÉGÁINK állítják elő. A KOLLÉGÁINK ambícióinak, energiájának, szolgálatkészségének, elhivatottságának szintjét a lemagasabb fokon akarjuk tartani. Érdekel, hogy mi van velük. Törődünk velük.”

20170531 portre web 3 original

Tóth Nikolett

2017-ben végeztem munka- és szervezetpszichológusként. Az elmúlt két évben fókuszáltan szervezeti diagnosztikával és fluktuációkezeléssel foglalkoztam. Én vezettem Magyarország legnagyobb fluktuációkutatását. Rendszeresen publikálok különböző szakmai portálokon fluktuáció és munkaerő megtartás témában. A megoldásfókuszú szemléletek és a pozitív pszichológiai gondolkodás áll hozzám közel – HR tanácsadóként, pszichológusként és karrier coachként is ezt a szemléletet vallom.

Kantor gyongyi

Dr. Kántor Gyöngyi

Dr. Kántor Gyöngyi az FMCG szektorban töltött 18 éve után /British American Tobacco (BAT) Pécsi Dohánygyár Kft./, az autóiparban szerzett tapasztalatot. PhD-jét alkalmazott nyelvészetből írta. A Corvinus Egyetem kétéves, HR üzleti partneri programjának elvégzése után feljebb lépve a ranglétrán, jelenleg Magyarország egyik legnívósabb HR programját vezeti a SáGa Foods Zrt.-nél.

Előadásának fő üzenete: “Dolgozó a középpontban”. Gyöngyi szerint: “a SáGa Foods Zrt.-nél többéves múltra tekint vissza a tudatos vezetőfejlesztés. Az egymásra figyelés, a nyitottság, az együttműködés alapvető értékeink. Évek óta működtetünk együttműködő csapatmunkát, amely keretén belül közösen keresünk válaszokat az aktuális üzleti, stratégiai kérdésekre.”

Fulop zsuzsa

Fülöp Zsuzsa

Fülöp Zsuzsa  ACC Certified Coach, Jelenleg az IT Services Hungary Kft Recruitment vezetője, EB és onboarding szakértője. Előtte 2 évig a Lidl Recruitment és EB vezetője volt, melyet megelőzően 11 évig fejvadászként és Recruitment vezetőként dolgozott a többek között a Manpowernél es az Adecconál.

Elismert szakember, aki rendszeresen tart előadásokat és készít cikkeket szakmai meglátásairól.

Előadásában a régi és új generációkról, a technológiai változásokról és ezek kölcsönhatásáról lesz szó – milyen új kihívások várnak a témáűbana  vállalatokra, vezetőkre? Mivel tud vonzó lenni ma egy  vállalat a toborzás és megtartásban a generacioknal?