Először Magyarországon

Fluktuáció benchmark kutatás

Fluktuáció benchmark kutatás

A HR Evolution Kft. 2019. május 1. és szeptember 15. között egyedülálló kutatást folytat, melynek célja egy Fluktuációs Benchmark Adatbank kialakítása.

2018-ban elkészítettük Magyarország legnagyobb fluktuáció kutatását, amely többek között rámutatott, hogy nem a pénz a felmondás legfőbb oka, hanem a csalódás.

A kutatás eredményei azóta hivatkozási pontot jelentenek, egyetemeken tanítják, konferenciákon és szakmai cikkekben idézik.

Idén azt vizsgáljuk: mekkora a közepes és nagyvállalatok fluktuációja iparáganként és régiónként.

Ez egy életbevágóan fontos – ma még hiányzó – adat, mellyel összemérhető és pontosabban meghatározható egy vállalkozás valós munkaerőpiaci helyzete és jobb, megalapozottabb döntések hozhatók.

SEGÍTSE KUTATÁSUNKAT

Kérjük, csatlakozzon a kutatáshoz, töltse ki online kérdőívünket. A kérdőív a kitöltése 30 percet vesz igénybe.

A felmérésben lehetőség van anonim módon is részt venni, ám a kutatásban való részvételért járó ajándékok igénybevétele a kérdőív végén kért személyes adatok megadásával lehetséges.

A kitöltéshez az alábbi adatokra van szükség:
  • az elmúlt 3 lezárt év statisztikai létszámadatai: kilépők-, betegszabadságok száma (saját, kölcsönzött, illetve szellemi, fizikai, önkéntes és cég által elbocsátott bontásban).
  • kilépési okok, azok legjellemzőbb időszakai, valamint a bevezetett HR programok megtartás célzattal és azok eredményességei.

Ajándékok a kitöltésért:

1) Fluktuációs Benchmark Tanulmány

A kutatásból készült tanulmány, melyben reprezentatívan látható az iparági fluktuációra és betegszabadságra vonatkozó benchmark.

2) Fluktuációs Benchmark Workshop

A kutatás eredményeit közösen értelmező és feldolgozó fél napos workshop. Ezen a workshopon csak a kutatásban résztvevő cégek jelentkezhetnek.

3) Best Practices megoldások

A workshopon bemutatásra kerülnek a kutatásban feltárt leghatékonyabb fluktuációkezelési megoldások.

Csikós nagy katalin

Csikós Nagy Katalin

fluktuációkezelés szakértő

a kutatás vezetője

Ha bármilyen kérdése, észrevétele lenne a kutatással kapcsolatban, kérem írja meg az info@hrevolution.hu email címre.

Köszönöm a segítségét!

Szigno