CSÚCSRA JÁRATOTT SZERVEZETEK ÉS HR FOLYAMATOK – HR Fórum, 2018. október 17.

CSÚCSRA JÁRATOTT SZERVEZETEK ÉS HR FOLYAMATOK – HR Fórum, 2018. október 17.

CSÚCSRA JÁRATOTT SZERVEZETEK ÉS HR FOLYAMATOK – HR Fórum, 2018. október 17. 1024 683 Evolution Group

Jelenleg a csapból is a munkaerőhiány és a megtartás folyik. Talán nincs is olyan vállalat, ahol ne ez lenne a TOP téma, és ez már nem csak a HR világra, hanem a vállalatok minden szintjére igaz. Idén ősszel, az aktuális trendekre reagálva tovább visszük a 2018-as tavaszi, „A megtartás mágiája” fórumunk szemléletét és témáit. Október 17.-én, a HR Fórumunkon a téma hiteles HR szakembereivel bemutatjuk, hogy mit csinálnak másképp azok a cégek, akik már bizonyították: léteznek jól működő szervezetek, HR rendszerek és pozitív példák. Csikós-Nagy Katalin fluktuációkezelő szakértővel, a HR-Evolution Kft. ügyvezetőjével, a HR Fórum alapítójával beszélgettünk.

Miről szól az őszi HR Fórum?

A 2018. október 17-i rendezvényen továbbra is a munkaerő megtartás lesz a fókuszban. Az eseményre olyan előadókat hívtunk meg, akik hitelesen tudnak pozitív példát mutatni a HR szakemberek számára, emellett pedig fluktuáció csökkentő esettanulmányokat is feldolgozunk.

A rendezvény számokban: 10 éves múlt, 7 előadó, 80 résztvevő, 4 esettanulmány.

Miért éri meg eljönni a HR Fórumra?

Ma Magyarországon átlagosan 30-40% az éves fluktuáció a termelő és kereskedelmi vállalatok körében. Ez a szám a 2016-os átlagfluktuáció triplája, de a legnagyobb probléma inkább az, hogy a szórás rendkívül széles. Akadnak olyan 2000 fős vállalatok, ahol még a jelenlegi munkaerő-piaci helyzetben is 10% alatt tudják tartani az elvándorlást, de olyan cégek is vannak, amelyek 100% feletti fluktuációval küzdenek. Ha a 2000 fős vállalat példájánál maradunk, ez azt jelenti, hogy egy év alatt több, mint 2000 fő ki és beléptetését menedzseli a HR- és munkaügyi csapat.
El tudjuk képzelni a különbséget? Ahol 10% alatti az elvándorlás, ott minimum 90%-kal több idő marad a hatékony HR folyamatokra, olyan tevékenységekre, ami valóban előre viszi a céget. Ilyen szervezeteket, HR vezetőket, vállalatvezetőt kutattunk fel előadónak az őszi HR fórumunkra.

Minden előadásomban többször kihangsúlyozom, hogy a munkaerő piaci változások ÚJ VEZETÉSI SZEMLÉLETET IGÉNYELNEK. És ez nem csak a HR felelőssége, hanem a teljes felsővezetésé beleértve a gyárigazgatót, termelésvezetőt, első számú vezetőt is. Ezért most is örömmel várjuk nem csak a HR szakembereket, hanem a termelési vezetőket, ügyvezetőket is – említi Csikós-Nagy Katalin, a rendezvény szervezője.

Csikos nagy katalin

A gyakorlati tapasztalatok híve vagyunk, ezért 4 friss fluktuációkezelő esettanulmánnyal is készülünk a résztvevők számára. „Végigvisszük” a projektet a kiinduló állapot ismertetésétől kezdve, a lehetséges megoldások felvázolásán át egészen a HR-Evolution által alkalmazott megoldásig, majd bemutatjuk konkrét elért eredményeket is.

Mindez KONKRÉT, FRISS, ÉLETSZAGÚ, amiből közvetlen haszna a résztvevőnek:
• konzerv tippek helyett iparágra szabott megoldásokat kap…
• alkalma van megismerni az esetleges buktatókat, így el is tudja kerülni őket
• a problémát HR vezetői, ügyvezetői és műszakvezetői oldalról is megismerheti

Mit kap a résztvevő a HR Fórumtól?

• 4 fluktuációkezelő esettanulmányt
• 6 best practice előadást HR vezetőktől, ügyvezetőtől, műszakvezetőtől
• 1 belső kommunikációt és elköteleződést támogató applikáció bemutatását

Pozitív példák, megoldások – találkozzunk a HR Fórumon 2018. október 17-én Győrben, az ETO Parkban!

Tanuljunk egymástól! HR Fórum – a hely, ahol a szakma találkozik.

Tovább a blogra >>