BLOG

ADATALAPÚ HR MŰKÖDÉS? A HR MŰSZERFALLAL LEHETSÉGES!

szolgáltatások

Fluktuációkezelő projektjeink során gyakran azt tapasztaltuk, hogy a vállalatok akár 10 évre visszamenőleg is vezetnek számos fontos adatot, de azok sokszor szétszórtan, rosszul strukturáltan, 3 dokumentumban, duplikáltan kerülnek tárolásra, így felhasználásuk nehéz, nem megbízható, elemzése pedig lehetetlen küldetés. Ennek a kihívásnak a megoldására létrehoztunk egy egyszerű, de nagyszerű eszközt, a HR műszerfalat, amelynek prototípusát partnerünknél, a Proverthánál vezettük be, és amelyet azóta már több cég is használ. Cikkünkben a Provertha HR koordinátorának, Németh Andreának tapasztalatait osztjuk meg az eszközzel kapcsolatban.

Andi, 2020. januárjától használjátok a HR műszerfalat. Kérlek, mesélj arról, miben segített ez nektek és a vezetőségnek?

A HR-Evolution Kft.-vel való közös projektünk során Csikós-Nagy Katalin fluktuációs szakértő visszajelezte nekünk, hogy miközben egy elásott kincs van a birtokunkban, hiszen 10 évre visszamenőleg minden fontos HR adatunk redelkezésre áll, nincs az az ember, aki így, ebből dolgozni tudna. Ezen a ponton született meg a HR műszerfal gondolata és Katalin itt vonta be Kockás Dávid kollégáját a fejlesztésbe.

Az egyik, általam leginkább kedvelt funkciója az, hogy a felület magyar, német és angol nyelven egyaránt működik, ráadásul egyetlen kattintással lehetséges a rendszerből generált riport nyelvének váltása. Ennek köszönhetően, ha az anyavállalat bármikor bármilyen HR adatot szeretne látni, – gyakran rövid határidővel -, ez már nem jelent kihívást, mert azonnal tudom szolgáltatni az információt – akár németül is.

Korábban 3 excelből dolgoztunk egyszerre, 8-8 munkafülből összeszedegetve az információkat lehetetlen volt azonnal átlátni az adatokat.

Mi az, ami miatt szereted, hasznosnak találod a HR műszerfalat?

A korábban említett funkcióján túl amiatt is kedvelem, mert teljesen cégre szabottan készült el. Ennek köszönhetően minden számunkra fontos és hasznos trendre azonnali rálátásunk van. Hasznos funkciója, hogy nem csak az adott évre, hanem előző év(ek)re is rá tudunk nézni, azaz a havi tendenciákat előző évi adatokkal is azonnal összehasonlíthatjuk.

A Proverthánál három telephelyünk van, de a HR műszerfal rendszerében telephelyenként is mindenre rálátunk, sőt, azon belül, költséghelyenként is vizsgálhatjuk az adatokat. Így azonnal be tudunk avatkozni, ha bárhol bármelyik mutató rossz irányba mozdul.

A vezetőm párszor visszakérdezett, biztos jók-e rendszerben látott adatok, diagrammok, de minden ellenőrzésnél minden rendben volt. Összesen egyetlen-egyszer, a bevezetésnél kellett átgondolni mindent, azóta már csak hó végén egyszer rögzítjük az adatokat, azaz összességében elmondható, hogy a rendszer megbízható, korrekt.

A HR MŰSZERFAL EGY OLYAN, EGYSÉGESEN KEZELHETŐ FELÜLETET BIZTOSÍT, AMELY LEHETŐVÉ TESZI HR SZÁMÁRA A LEGFONTOSABB KPI ADATOK NYOMON KÖVETÉSÉT, ELEMZÉSÉT ÉS TÁMOGATÁST NYÚJT A GYORS ÉS MEGALAPOZOTT DÖNTÉSEKHEZ. MINDEZT ELEGÁNSAN, KÖNNYEN KEZELHETŐEN, EXCEL ALAPÚ RENDSZERT HASZNÁLVA.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓÉRT KATTINTSON IDE >>

HR műszerfalunk vizuális megjelenéséből:

diagram példa

HR műszerfal példa

 

 

Kövess Minket

Újdonságok:

Ne maradj le cikkeinkről

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE