2019-es HR trendek

2019-es HR trendek

2019-es HR trendek 1024 683 Evolution Group

Mi vár a HR világra 2019-ben? Ami biztos: a tavalyinál kisebb mértékben ugyan, de idén tovább nőhet a munkaerőhiány. Sok cég bérspirálba került a fizetések folyamatos emelése miatt, és más, fontos területeken jelentkezik a hiány.

Szakértőnk, Csikós-Nagy Katalin szerint: “Sok vállalat már tavaly sem tudott megfelelően reagálni a már három-négy éve tartó munkaerőhiányra, és tovább görgeti maga előtt ezt a problémát. Ez azért igazán nagy gond, mert a folyamatos hiány miatt a munkavállalók többet dolgoznak, túlterheltek, ami a fluktuációt is emeli, ezzel újabb munkaerőhiány keletkezik, sok esetben kaotikus helyzetet teremtve a cégnél. A vezetők rendkívül frusztráltak emiatt, és folyamatos a félelemérzet, hogy nem tudják teljesíteni a központi elvárásokat, a termelési darabszámot vagy az eladási mennyiséget, így az árbevételt sem”

A témában a Világgazdaságnak nyilatkoztunk.

Milyen trendek várnak még a HR-re 2019-ben? Mi a következő TOP 3 trendet emelnénk ki:

1. Munkaerőhiány kezelése másképp

Fontos, hogy ez az év az ígéretes csábítás helyett az őszinte munkavállalói támogatásról szóljon.

2. Gondoskodás, mint munkáltatói márka 

Az Employer Branding alappillére a munkavállalókról szóló gondoskodás – ez pedig cégre szabottan, sőt, egyéni szinten is megvalósítható a megfelelő támogató eszközök/program használatával!

3. HR túlterheltség kezelése mesterséges intelligenciával, adatelemzésekkel

Ez a módszer lehetővé teszi, hogy tisztán átlássuk a cégünkre, munkavállalóinkra jellemző információkat. FOLYAMATOS és MEGFELELŐ mérésre, elemzésre van szükség –  így képbe kerülhetünk a meglévő munkavállalók elköteleződésével, elvándorlási hajlandóságával, igényeivel kapcsolatban. Az adatok lehetővé teszik, hogy cégre, sőt, személyre szabott támogatást biztosítsunk.

És hogyan készülhetünk fel a következő 5 év legégetőbb HR kihívásaira? A tavaszi HR Fórumunkon választ adunk a kérdésre. Jegyek már kaphatók!

Gomb